Hronika

Državljani Hrvatske lažnim novcem kupovali robu u Srpcu i Derventi

Državljani Hrvatske lažnim novcem kupovali robu u Srpcu i Derventi
Foto: Ilustracija | Državljani Hrvatske lažnim novcem kupovali robu u Srpcu i Derventi

GRADIŠKA - Četiri državljanina Hrvatske uhapšena su zbog sumnje da su na području opština Srbac i Derventa račune plaćali falsifikovanim novčanicama.

U ovoj akciji policijskih uprava Gradiška i Doboj uhapšeni su Josmin (26) i Dražen (25) Stojčević, Ivica Džanija (28) i Danijel Bakunić (34).

Njih je prijavio vlasnik lanca prodavnica iz Srpca da su krivotvoreni novac trošili na četiri lokacije. Tu su lažnim novcem od po 50 evra kupovali sitnice u prodavnicama i tako proturili pet takvih novčanica.

Osim toga, oni su, kako saznajemo, i u Derventi na pijaci na štandu platili robu lažnim novčanicama od 50 evra.

Kako nam je rečeno iz Policijske uprave Gradiška, Policijskoj stanici Srbac u subotu oko 12 časova prijavljeno je da su u četiri prodavnice nepoznati muškarci prilikom kupovine robe plaćali račun falsifikovanim novčanicama.

Tokom istrage policija je došla do informacije da se oni kreću automobilom opel, koji je zatim zaustavljen i kontrolisan na području Dervente.

Nezvanično saznajemo da je policija, prateći ih, uočila i da u kontejner bacaju nešto za šta se kasnije ispostavilo da je lažni novac, tačnije 12 novčanica od po 50 evra.

Policija ih je pomno pratila i po povratku zaustavila u Derventi, a autu su se nalazila četvorica muškaraca. Od njih je oduzeta određena količina novca u raznim apoenima, kao i kupljena roba.

Mladići iz Hrvatske su predati Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije