Hronika

Državljanin BiH ide na robiju: Tvrdi da je bio očajan zbog dugova

Državljanin BiH ide na robiju: Tvrdi da je bio očajan zbog dugova
Foto: Screenshot/krone.at | Državljanin BiH osuđen zbog pokušaja pljačke, tvrdi da je bio očajan zbog dugova

GRAC – Sud u Gracu osudio je danas državljanina BiH (35) zbog pokušaja pljačke restorana brze hrane u ovom gradu, a koja je propala jer radnici nisu znali šifru kase.

Kako austrijski mediji prenose, on je osuđen na 21 mjesec zatvorske kazne, a jedna od olakšavajućih okolnosti bila je ta što je u pljačku krenuo plastičnim, dječijim pištoljem. Ipak, za radnike, koji su se u tom momentu našli u restoranu, pištolj je djelovao kao pravi.

"Moj otac je ubijen u Avganistanu. Kada sam vidio pištolj, strah me preplavio. Jedino na šta sam u tom momentu pomislio bila je moja porodica i nadao se da se ništa neće desiti", ispričao je jedan od radnika restorana.

I njegov radni kolega, koji inače radi kao čistač u restoranu, posvjedočio je da je i danas istraumiran te da tada nije znao da je pištolj, zapravo, igračka.

“Budim se svake noći, trzam se na svaki zvuk. Ali, šta ću, moram ići na posao”, rekao je on na današnjem suđenju.

S druge strane, napadač je na lošem njemačkom rekao da im se izvinjava iz dubine srca, a njih dvojica su prihvatila izvinjenje.

Inače, 35-godišnji državljanin BiH je tokom suđenja bio prilično tih, a svoj neslavni čin je objasnio očajnom finansijskom situacijom u kojoj se nalazi. On je pred sudijom izjavio da se istinski kaje za sve što je uradio.

Inače, kako prenose mediji, riječ je o ocu troje djece, koji navodno imao dobar posao. Međutim, on je otkrio da je skoro bankrotirao te da ima dugovanja od 170.000 evra.

"Pritisak zbog dugova i svega je bio prevelik. Moja žena me je krivila za situaciju u kojoj smo se našli. Jednostavno, ovo sam vidio kao jedini izlaz, jedini način da nabavim novac. Očekivao sam da će u kasi biti bar 10.000 evra", rekao je on.

I njegov advokat je naglasio da je sve što je učinio, učinio iz čistog očaja. Na kraju, sudija je odlučio da ga proglasi krivim i odredio mu kaznu od 21 mjesec zatvora. Osuđeni je na kraju rekao da jedino što želi jeste da se što prije vrati svojoj porodici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije