Hronika

Državljanin BiH nedavno udario ženu i pobjegao, a sad uhvaćen pijan za volanom

Državljanin BiH nedavno udario ženu i pobjegao, a sad uhvaćen pijan za volanom
Foto: PU Sisačko-moslovačka | Državljanin BiH nedavno udario ženu i pobjegao, a sad uhvaćen pijan za volanom

Nepunih mjesec i po dana nakon što je u Dvoru zbog prebrze vožnje sletio u dvorište te naletio na ženu i nanio joj teške i po život opasne povrede, 42-godišnji bosanskohercegovački državljanin, koji je kao recidivist poznat ovdašnjoj policiji po saobraćajnim prekršajima, u noći na petak opet je u Dvoru zaustavljen za volanom s gotovo 2 promila alkohola u krvi.

Sisačko-moslavačka policija saopštila je kako je noćas oko 3:30 u Dvoru zaustavila automobil zagrebačkih registracija koji je vozio 42-godišnji recidivist, inače državljanin BiH sa statusom stranca na privremenom boravku u RH, a koji je naduvao 1,95 promila.

Uhapšen je i do otrježnjenja smješten u posebnu prostoriju policijske stanice, a zbog počinjenih prekršaja tokom dana će biti doveden na sud.

U policiji napominju kako je isti vozač 1. marta u Dvoru skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je 69-godišnja žena zadobila teške povrede opasne za život.

On je zbog neprilagođene brzine tada izgubio nadzor nad vozilom i sletio u njeno dvorište, gdje je naletio na nju, da bi potom izašao iz automobila i pješice otišao, a da povrijeđenoj nije pružio pomoć.

Zbog ove saobraćajne nezgode krivično je prijavljen zbog izazivanja nesreće u drumskom saobraćaju i nepružanja pomoći.

Inače, u Dvoru je jedan recidivist i prije tri sedmice ponovno vozio pijan, a zanimljivost je ta što ga je policija u samo pola sata dva puta zaustavljala zbog istog prekršaja.

Prvo je pod vidnim uticajem alkohola zaustavljen zadnjeg dana februara u predvečernjim satima, kada je odbio alkotestiranje. 

Odveden je u policijsku stanicu na otrježnjenje, a izašao je idući dan oko 6 sati.

Samo 35 minuta poslije on je, uprkos izrečenoj mu mjeri opreza zbog vožnje u alkoholiziranom stanju (zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije), ponovno zatečen za volanom istog automobila u mjestu Javoranj, na području Dvora.

Ovoa puta policija ga je uhitila i uz optužni prijedlog dovela na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku.

Kako je odbio alkotestiranje, a u vožnji nije izazvao nesreću ni napravio materijalnu štetu, policija mu nije bila obvezna nivo alkoholiziranosti utvrđivati slanjem na vađenje krvi, tako da nije poznato koliko je naduvao.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije