Hronika

Državljanin BiH optužen za hladnokrvno ubistvo supruge

Državljanin BiH optužen za hladnokrvno ubistvo supruge
Foto: Screenshot/merkur.de | Državljanin BiH optužen za hladnokrvno ubistvo supruge

MINHEN – Državljanin BiH (64) izjasnio se danas u sudu u Minhenu da nije kriv po tačkama optužnice koje ga terete za ubistvo supruge i majke petoro djece, koje se desilo 2015. godine.

Iako se u prvi mah vjerovalo da se radi o samoubistvu, tokom proteklih godina su se pojavili dokazi da se radi o pravom hladnokrvnom smaknuću. Ipak, državljanin BiH je čvrsto ostao pri stavu da nije kriv:

“Nisam ubio svoju ženu”, rekao je on nakon čega je briznuo u plač:”Zar ne vidite da još uvijek nosim vjenčani prsten”.

Međutim, javno tužilaštvo ima drugačije dokaze. Naime, terete ga ubistvo iz ljubomore jer su njih dvoje tada bili u procesu razvoda. Iako se prvobitno mislilo da je riječ o samoubistvu, tokom svih ovih godina postojala je sumnja koja je ukazivala upravo na supruga.

On je već bio na optuženičkoj klupi, ali je prvobitno oslobođen zbog nedostatka dokaza.  Na kraju suđenja na osnovu okolnosti koje je trajalo više od godinu dana, Okružni sud u Minhenu je, čak i pored postojanja sumnje sudskog vijeća, odlučio „in dubio pro reo”, u slučaju sumnje za okrivljenog“ i osudio ga samo za nedozvoljeno držanje oružja.

Međutim, Savezni sud pravde (BGH) u Karlsrueu poništio je ovu oslobađajuću presudu zbog čega se on ponovo našao na optuženičkoj klupi.

Javno tužilaštvo tereti državljanina BiH da je suprugu ubio iz ljubomore jer je ona nakon 17-godišnjeg braka ušla u vezu sa drugim muškarcem. Njih dvoje su imali petoro djece. Inače, u optužnici se navodi da je riječ o pravom smaknuću gdje ju je on natjerao da kleči, a zatim joj pucao u glavu.

Prema tužilaštvu, njihov odnos je oduvijek bio težak jer je optuženi bio ljubomoran i kontrolisao je sve:

“Optuženi, koji je ženu želio samo za sebe, izolovao ju je od porodice i prijatelja, kontrolisao je njen svaki korak”, rekao je tužilac u svom izlaganju. Dodao je da je žena u nekoliko navrata pokušala da pobjegne iz ove stresnog i nasilnog braka, ali se uvijek vraćala optuženom, zbog djece. Inače, u momentu majčine smrti djeca su bila starosne dobi od četiri do 14 godina.

Međutim, optuženi je porekao sve. On je na sudu izjavio da su pištolj, za koji nije imao dozvolu, koristili tokom seksualnih igrica. Inače, prema njegovim riječima, te kobne večeri su se posvađali, a ona je uzela pištolj, dok joj je on pokušavao da joj ga otme iz ruke. A, onda se začuo pucanj:

” Odjednom sam vidio krv”, rekao je on dodajući da je njegova žena prije tog dana nekoliko puta pokušala da sebi oduzme život.

Inače, kako prenose mediji, predviđeno je da suđenje traje do decembra, a izricanje presude zakazano je 6. decembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije