Hronika

Ismet Hasanbašić iz Jelaha punom brzinom udario u šleper i poginuo

Ismet Hasanbašić iz Jelaha punom brzinom udario u šleper i poginuo
Foto: ORF.at | Državljanin BiH se zabio u kamion i poginuo, austrijski vatrogasci dva sata vadili tijelo iz auta

RADFELD, JELAH - Dvadesetsedmogodišnji Ismet Hasanbašić, zvani Icko, porijeklom iz Jelaha, poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na autoputu kod mjesta Radfeld u Austriji.

On je, pod okolnostima koje se još utvrđuju, dostavnim vozilom udario u zadnji dio šlepera, za čijim volanom je bio muškarac iz Rumunije, a kojem nije saopšteno ime.

Saopšteni nisu ni ostali detalji u vezi s ovom nesrećom, ali sve ukazuje na jedno - da je do tragedije došlo kada je vozač rumunskog teretnjaka, idući ka Njemačkoj, previdio izlaz za kontrolnu tačku Radfeld.

Onda je naglo zakočio, što je, vjeruje se, bilo kobno po mladića iz BiH jer nije na vrijeme uočio zaustavljanje šlepera i, kako je objavljeno, punom brzinom se zabio u kamion ispred sebe.

Hasanbašić je u sudaru teško povrijeđen i, po svemu sudeći, odmah je izgubio bitku za život. Najmanje dva sanitetska vozila viđena su na lokaciji gdje je njegovo srce prestalo da kuca. Nisu ga uspjeli spasiti.

Vijest o njegovoj pogibiji proširila se Facebookom, gdje su njegovi brojni prijatelji i rođaci izrazili nevjericu što ga više nema.

Među onima koji su se oprostili od Ismeta je i Fudbalski klub Sol, čiji je Hasanbašić, kako su naveli, bio dugogodišnji član, kao i klub SV Vergl, u kojem je bio pomoćni trener.

"Naš klub je doživio bolan gubitak zbog smrti našeg člana i prijatelja Icka. Naše misli su uz članove njegove familije i uz njegovu suprugu. Dragi Icko, iza sebe si ostavio ogromnu prazninu. Beskrajno smo tužni i uvijek ćemo te se sjećati", stoji u objavi na zvaničnoj Facebook stranici ovog kluba.

Saobraćaj na autoputu na mjestu nesreće bio je zatvoren dva sata. Uviđaj je tada okončan, ali ne i istraga, koja bi narednih dana i mjeseci trebalo da da odgovore na sva otvorena pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije