Hronika

Državljaninu BiH sude zbog pripadnosti narko-klanu

Državljaninu BiH sude zbog pripadnosti narko-klanu
Foto: Screenshot/noen.at | Ilustracija

BEČ - Državljanin BiH (46) pojavio se u petak pred Regionalnim sudom u Kornojburgu gdje mu se sudi za pripadnost narko-klanu koji je protkelih mjeseci u kućnoj plantaži uzgojio marihuanu vrijednu 200.000 evra.

Ovaj državljanin BiH je samo jedan od četvorice osumnjičenih koji su privedeni u akciji februara ove godine na području St.Poltena i Gansendorfa. Svi oni se terete za preorodaju kanabisa u Austriji.

Tokom hapšenja u prostorijama koje su iznajmljivali osumnjičeni pronađena su dva proefesionalna opremljena sistema za uzgoj marihuane, a u kući je pronađeno nekoliko stotina stabljika, kao i tri kilogrmaa kanabisa, pripremljenog za prodaju.

Među uhapšenima je i 40-godišnji Hrvat, a posao su vodili državljanin BiH i 45-godišnjak, koji je bio glavni u klanu, a čiji identitet nije objavljen. Jedini koji je uspio da izbjegne hapšenje je 40-godišnji državljanin Srbije, koji je još u bijegu.

Istražioci su otkrili da je ova grupa proizvela 45 kilograma kanabisa u ovim prostorijama, a ako se uzme da su za kilogram kanabisa uzimali 5.000 evra, dolazi se do cifren od 200.000 evra. Takođe, tokom proizvodnje droge oni su krali struju pa su tako i elektro kompaniji nanijeli ogromne gubitke koji se procjenjuju na šestocifreni iznos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije