Hronika

Dva lica uhapšena zbog falsifikovanja uvjerenja za vozila

Dva lica uhapšena zbog falsifikovanja uvjerenja za vozila
Foto: N.N. | Dva lica uhapšena zbog falsifikovanja uvjerenja za vozila

BANJALUKA – V.S. i I.S. iz Gradiške uhapšeni su zbog sumnje da su falsifikovali uvjerenja za korišćenje uređaja za pogon vozila na tečni naftni gas, koja su prodavana i na osnovu njih su registrovana vozila.

Oni su osumnjičeni da su izvršili krivična djela falsifikovanje isprave i izrada, nabavljanje, posjedovanje, prodaja ili davanje na upotrebu sredstava za falsifikovanje isprava.

"Nezavinse" sazanju da su uhapšeni Vladimir Starčević zvani Šojka (39) i Igor Bubić (31).

Iz Policijske uprave Banjaluka je saopšteno da su pretreseni kuća i prateći objekti na dvije lokacije na području Gradiške koje koriste osumnjičeni i da su oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku kao što su falsifikovani pečati, faksimil, više vrsta holograma, računar i mobilni telefoni.

Hapšenja i pretresi su izvršeni u zajedničkoj akciji "Atest" policijskih uprava Banjaluka i Gradiška, koja je tokom ovog mjeseca sprovedena pod nadzorom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Akcija je bila usmerena na identifikovanje lica koja falsifikuju uvjerenja AMC za korišćenje uređaja za pogon motornih vozila na tečni naftni gas, a ta rješenja su prodavana i na osnovu njih su registrovana vozila.

O navedenim saznanjima, upoznat je okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenih za navedena krivična djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije