Hronika

Dva trgovca devizama ubijena u Zenici

Dva trgovca devizama ubijena u Zenici
Foto: N.N. | Dva trgovca devizama ubijena u Zenici

ZENICA - U Zenici su ubijena dva trgovca devizama, a ubica i pomagač su u bjekstvu, javljaju federalni mediji.

Policija traga za državljaninom Turske koji se dovodi u vezu sa ovim slučajem.

Zenička javnost u šoku je nakon dvostrukog ubistva koje se dogodilo nakon tuče koja je Policijskoj stanici Centar dojavljena oko 10 sati.

Policija još uvijek obavlja uviđaj nakon pronalaska drugog tijela muškarca, koji se kao i jutros ubijeni R. O., bavio trgovinom devizama, a radi se najvjerovatnije o starijem muškarcu A. M.

Prema informacijama do kojih je došao portal Klix.ba za sada nepoznate osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem rano jutros dogovorile su razmjenu veće količine novca, navodno, više desetina hiljada eura.

S obzirom da se radi o većoj svoti, trgovci devizama došli su na lokaciju gdje su pronađena tijela, s namjerom da završe posao uslijed čega je, kako je prijavljeno MUP-u, izbila tuča, a neposredno nakon toga policija je u grmlju pronašla tijelo R. O.

Kako saznajemo, policija u Zeničko-dobojskom kantonu je na nogama i tragaju za bijelim kombijem koji se od jutros dovodi u vezu s ovim dešavanjima, a traga se za ubicom i muškarcem koji se može dovesti u vezu s ubistvima.

(Klix)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije