Hronika

Dvadeset paljevina vozila za pet godina

Dvadeset paljevina vozila za pet godina
Foto: N.N. | Dvadeset paljevina vozila za pet godina

TREBINJE - Kriminalitet na području istočne Hercegovine u maju je smanjen za oko 50 procenata po svim parametrima, a statistički pdaci govore da je broj krivičnih djela smanjen za 60%, broj narušavanja javnog reda i mira manji je za više od 50%, dok je broj saobraćajnih nezgoda manji za više od 30%.

Ovakvim stanjem kriminaliteta su zadovoljstvo izrazili i čelni ljudi Policijske uprave Trebinje na pres konferenciji, napominjući da dobru bezbjednosnu situaciju narušavaju jedino četiri paljevine automobila koje su se desile u ovoj godini, ali su neke i razotkrivene.

„U zadnjih pet godina smo imali dvadeset paljevina vozila, ali je potrebno napomenuti i to da je od toga polovina riješena. Preciznije, devet je otkriveno i procesuirano, što nije malo, s obzirom na okolnosti izvršenja ovakvih krivičnih djela i mukotrpnost prikupljanja dokaza“, kazao je načelnik uniformisane policije PU Trebinje Petar Kozjak.

Istaknuto je da čitavu ovu godinu policija istočne Hercegovine radi na rješavanju ovih krivičnih djela i da se i ubuduće nastavlja ovaj posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije