Hronika

Dvije barake izgorjele kod Foče

Dvije barake izgorjele kod Foče
Foto: Srna | Dvije barake izgorjele kod Foče

U Miljevini kod Foče izgorjele su dvije montažne barake, a u požaru, u kojem nije bilo povrijeđenih, bez krova nad glavom ostale su porodica poginulog srpskog borca i udovica preminulog ratnog vojnog invalida.

Vatra je krenula iz objekta u kojem su živjeli supružnici Vukašin i Ljilja Krsman, sa sinom Јovanom, a kasnije se proširila i na lijepljeni objekat u kojem je živjela Milica Јevtović.

U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici iz Foče kažu da su dobili poziv za pomoć sinoć u 21.14 časova, nakon čega su uputili u Miljevinu jednu cisternu, da bi se u gašenje kasnije pridružila i cisterna Šumskog gazdinstva "Maglić", kao i pripadnici Policijske uprave Foča, a veliku pomoć su pružili i mještani.

Šef Teritorijalne vatrogasne jedinice Radojica Mališ rekao je Srni da su se vatrogasci u dva navrata vraćali u Foču da napune cisternu i da je gašenje vatre trajalo do tri časa iza ponoći, ali da su, zbog lako gorivog materijala od kojeg su napravljene, barake u potpunosti uništene.

“Objekat je bio pokriven limenim krovom, tako da je bilo teško gasiti s vana. Vatrogasci su nastojali da se požar ne proširi na drugi objekat, ali pošto su lijepljeni to je bilo teško spriječiti”, rekao je Mališ.

On je naveo da nije poznat uzrok požara.

U baraci porodice Krsman sav namještaj je uništen, dok su mještani uspjeli da iznesu stvari i namještaj iz barake Milice Јevtović.

Porodica Krsman, čiji je sin poginuo u posljednjem ratu kao borac Vojske Republike Srpske, i Milica Јevtović, čiji je pokojni suprug bio ratni vojni invalid, smješteni su kod rodbine, a iz opštine su brzo reagovali i najavili da će im pružiti pomoć.

Načelnik opštine Milan Vukadinović, koji je sa svojim saradnicima danas obišao pogorjele porodice, kaže da će im opština za početak naći alternativni smještaj.

“Trenutno tražimo lokacije u Miljevini da im omogućimo neki alternativni smještaj, dok se trajno na saniraju uništeni objekti. Sa Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite i Sekretarijatom za izbjegla i raseljena lica probaćemo da obnovimo objekte i da ovim porodicama omogućimo krov nad glavom”, rekao je Vukadinović.

Iz Policijske uprave Foča saopšteno je da su izgorjeli montažni objekti u vlasništvu Ministarstva za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske.

Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a u toku je uviđaj policijskih službenika Policijske uprave Foča i inspektora za protivpožarnu zaštitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije