Hronika

Dvije i po godine zatvora zbog nesreće u kojoj su poginule dvije osobe

Dvije i po godine zatvora zbog nesreće u kojoj su poginule dvije osobe
Foto: Travnik-grad.info | Dvije i po godine zatvora zbog nesreće u kojoj su poginule dvije osobe
N.N.

NOVI TRAVNIK - Kantonalni sud u Novom Travniku osudio je Ivana Bošnjaka (23) na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u alkoholisanom stanju, nakon koje su život izgubile dvije osobe.

Kako se navodi u presudi, Bošnjak je vozeći fiat punto 22. aprila u 4 i 40 sati na putu M-5 Kaonik - Blažuj, vozeći od Busovače prema Sarajevu, pod utjecajem alkohola (1,06 promila) i vozeći brzinom od 103 kilometra na sat na mjestu gdje je dozvoljena brzina 50 kilometara na sat, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i upao u dvorište kuće gdje je udario u ulaz, a potom u drvo, nakon čega se vozilo prevrnulo, prenosi Klix.

Suvozač N. Bošnjak zadobio je teške povrede u vidu prijeloma lopatične kosti, pršljena, rebra i nagnječenja potkoljenice. 

A. Bošnjak, koji je sjedio na desnom stražnjem sjedištu, takođe je zadobio teške povrede u vidu podliva u glavi, izliva krvi u moždani komorni sistem, otoka mozga, izliva krvi u trbušnu duplju i druge povrede od kojih je preminuo.

Ženska osoba N. Bošnjak, koja je sjedila na lijevom stražnjem sjedištu vozila, zadobila je povrede u vidu podliva u glavi, otoka mozga, izliva krvi u mozak, pukotinu slezene, prijelom sljepoočne i tjemene kosti, kao i nagnječenje mozga, od čega je 24 sata nakon nesreće preminula.

Ivan Bošnjak osuđen je za Teška krivična djela protiv bezbijednosti javnog saobraćaja. Osim zatvorske kazne, dobio je zabranu upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od jedne godine nakon što presuda bude pravosnažna i to nakon odslužene zatvorske kazne.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije