Hronika

Dva migranta ubijena u velikom sukobu u Bihaću

Dva migranta ubijena u velikom sukobu u Bihaću
Foto: N.N. | Dvije osobe poginule u sukobu migranata u Bihaću, više povrijeđenih
N.N.

BIHAĆ - Dvije osobe su ubijene, a 10 je teško povrijeđeno u sukobu između veće grupe migranata koji se dogodio sinoć oko 22.15 u neposrednoj blizini naselja u Bihaću u Žegaru,.

Osmoro je s lakšim povredama, javljaju federalni mediji.

Ovu informaciju za portal Klix.ba potvrdio je portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić koji je kazao da je uznemirena mještanka prijavila ovaj incident.

Kako je dodao, sukob se desio tačno iza Kantonalne bolnice u Bihaću na Žegarskom polju gdje zapravo migranti imaju "divlje" šatorsko naselje koji im je prijelazni put do Plješevice prema Hrvatskoj.

"Odmah po dojavi naše policijske patrole izašle su na mjesto događaja i u tom trenutku je zatečeno između 70 i 80 migranata koji su iznosili i povrijeđene. Radi se o sukobu grupe migranata iz Afganistana i Pakistana. Svi povrijeđeni i mrtvi su državljani Pakistana, identitet još nije poznat tek ćemo raditi na utvrđivanju. U konsultaciji s tužiocem potvrđeno je da se radi o krivičnom djelu ubistvo", kazao je Šiljdedić.

Šiljdedić je kazao da će policija raditi na uviđaju, ali da istragu dodatno otežava pretpostavka da su migranti koji su učestvovali u sukobu vjerovatno pobjegli putem šume koja je u blizini.

"Sada ćemo najvjerovatnije trebati pretraživati taj teren i vršiti potragu kako bismo ih sve pronašli. Mjesto na kojem su se sukobili, nije naseljeno, riječ je o livadi, ali je u neposrednoj blizini naseljenog područja i bolnice tako da su građani bili uznemireni i u potencijalnoj opasnosti. U sukobu su korišteni noževi i tupi predmeti", poručio je Šiljdedić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije