Hronika

Dvije osobe uhapšene zbog krijumčarenja oružja

Dvije osobe uhapšene zbog krijumčarenja oružja
Foto: N.N. | Dvije osobe uhapšene zbog krijumčarenja oružja

ISTOČNO SARAJEVO - Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili su, u okviru operativne akcije "Kliker", dva lica koja se dovode u vezu sa krijumčarenjem oružja.

Sipa je izvršila pretrese na dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona sa ciljem pronalaska predmeta i dokaza koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlašteni promet oružja i vojne opreme, te proizvoda dvojne upotrebe, saopšteno je danas iz Sipe.

Riječ je o nastavku aktivnosti u okviru predmeta koji se vodi u saradnji sa policijskim službenicima Njemačke u vezi sa zapljenom 95 ručnih granata, četiri automatske puške, osam pištolja, više dijelova različitih vrsta oružja, kao i određene količine municije.

Ovo oružje i municija pronađeno je 18. februara na području Drezdena u vozilu kojim su upravljali državljani BiH i koje je krijumčareno na relaciji BiH -Njemačka.

U saopštenju je navedeno je da su tokom dosadašnjih aktivnosti uhapšena dva lica kojima je Sud BiH odredio pritvor, dok su njemački policijski službenici uhapsili četiri državljanina BiH.

Navedene aktivnosti se sprovode po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije