Hronika

Dvojac iz Njemačke fizički napao policajce

Dvojac iz Njemačke fizički napao policajce
Foto: Nezavisne novine / Arhiva | Dvojac iz Njemačke fizički napao policajce

LIVNO - Prilikom obavljanja službenih radnji u Ulici župana Želimira u Livnu fizički je napadnuta policijska patrola PU Livno.

Kako navode iz policija, dana, 25. 02. 2024. godine oko 03.20 sati u Ulici župana Želimira u Livnu prilikom obavljanja službenih radnji od strane policijskih službenika PU Livno zaustavljeno je i kontrolisano motorno vozilo marke "Audi 8" njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljala osoba rođena 1997. godine, s prebivalištem u Kupresu, a kao putnici u vozilu nalazili su se D. M. (rođen 1999. godine u Trieru, Republika Njemačka) i D. M. (rođen 1984. godine u Kupresu nastanjen u Trieru, Republika Njemačka).

Prilikom obavljanja službene radnje alkotestiranja vozača, gdje je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, nakon čega iz motornog vozila izlaze osobe D. M. (1999.) i D. M. (1984.) koje prvo verbalno vrijeđaju, omalovažavaju, upućuju prijetnje protiv života i tijela policijskim službenicima, da bi u jednom momentu i fizički napali policijske službenike na način da D. M. (1999.) udara jednog od policijskih službenika u predjelu glave, a D. M. (1984.) s obje ruke hvata za vrat drugog policijskog službenika, pri čemu su policijski službenici zadobili tjelesne povrede koje su im konstatovaane i sanirane u Domu zdravlja i Županijskoj bolnici u Livnu.

Nakon što su policijski službenici uspjeli navedene osobe staviti pod kontrolu, isti su sprovedeni u PU Livno, gdje je nad njima zavedena kriminalistička obrada, zbog postajanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo "Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti" iz članka 359. st.2. KZ F BiH, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegbosanske županije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije