Hronika

Dvojac priznao krivicu za nedopuštenu trgovinu lijekovima

Dvojac priznao krivicu za nedopuštenu trgovinu lijekovima
Foto: Ilustracija | Dvojac priznao krivicu za nedopuštenu trgovinu lijekovima

SARAJEVO - Optuženi Mevludin Melunović iz Prijepolja i Elvir Duranović iz Konjica su u Tužilaštvu BiH sporazumno priznali krivicu za krivično djelo nedopuštena trgovina lijekovima u vrijednosti oko 10.000 KM.

Oni su priznali da su od 2015. do 2017. godine počinili ovo krivično djelo tako što je Duranović, kao direktor i odgovorno lice preduzeća "Radiks" u Konjicu, koje je bilo registrovano za promet medicinskih sredstava, nabavio i lijekove u vrijednosti od oko 10.000 KM za koje ovo preduzeće nije imalo dozvolu.

Duranović je angažovao Melunovića za prezentaciju kako medicinske opreme, tako i lijekova, za šta on nije imao odgovarajuću radnu dozvolu, s obzirom na to da je strani državljanin.

Policija je zatekla Melunovića u Novom Goraždu tokom prevoza medikamenata, za koje nije imao odgovarajuća odobrenja i dozvole, nakon čega su medikamenti oduzeti, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U skladu sa sporazumnim priznanjem krivice, za Duranovića je predložena kazna zatvora u trajanju od pet mjeseci, koja neće biti izvršena ako u roku od godinu dana ne počini novo krivično djelo, te novčana kazna od 3.000 KM.

Za Melunovića je predložena zatvorska kazna od tri mjeseca, koja neće biti izvršena ako optuženi u roku od godinu dana ne počini novo krivično djelo.

Zaplijenjeni lijekovi koji su nezakonito nabavljeni biće oduzeti od optuženih.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije