Hronika

Braća uhapšena dok su obilazila zasad indijske konoplje u Gradišci

Braća uhapšena dok su obilazila zasad indijske konoplje u Gradišci
Foto: N.N. | Braća uhapšena dok su obilazila zasad indijske konoplje u Gradišci

GRADIŠKA - Braća Dragan (32) i Srđan M. (35) iz Trošelja, kod Gradiške, uhapšeni su dok su obilazili zasad indijske konoplje u tom mjestu, saznaju "Nezavisne".

Osim stabljika biljaka pronađeno je i hemijsko sredstvo za njihovo tretiranje, te određena količina sasušene marihuane.

Oni su uhapšeni u ponedjeljak oko 19.40 u okviru akcije "Plantaža" zbog sumnje da su neovlašteno proizvodili i stavljali u promet opojne droge.

Lisice na ruke stavili su im pripadnici Policijske uprave Gradiška, koji su, kako nazvanično saznajemo, na osnovu informacija da se braća bave uzgojem droge napravili sačekušu za osumnjičene, koji su im upali u zamku te su uhvaćeni na djelu baš dok su obilazili biljke.

Braća su, kako saznajemo, odranije poznata policiji zbog  istih krvičnih djela.

Kako su potvrdili iz PU Gradiška, navodeći inicijale, policijski službenici su nakon izvršenog uviđaja u mjestu Trošelji u Gradišci izuzeli 12 stabljika indijske konoplje visine od 30 do 230 centimetara, dvije PVC boce s nepoznatom tečnošću koja je bila namijenjena kao hemijsko sredstvo i određenu količinu suve biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

"Policija je u šumi pored lokalnog puta zatekla dva lica koja su vršila obilazak zasada stabljika koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju te su tom prilikom isti i lišeni slobode", kazali su u Policijskoj upravi Gradiška.

Istog dana, na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, policijski službenici su u mjestu Trošelji izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koriste uhapšeni i tom prilikom je pronađena određena količina suve biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Pronađeni predmeti su izuzeti i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

"O navedenom događaju upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da u redovnoj proceduri protiv D.M. i S.M. bude podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo neovlaštena proizvdonja i promet opojnih droga", saopšteno je iz PU Gradiška.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška nastavljaju rad na prevenciji i suzbijanju proizvodnje i prometa opojnih droga.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije