Hronika

Dvojac uhapšen u Kozarskoj Dubici predat Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor

Dvojac uhapšen u Kozarskoj Dubici predat Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor
Foto: N.N. | Dvojac uhapšen u Kozarskoj Dubici predat Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor

PRIJEDOR – Emir Hadžipašić iz Bosanske Krupe i Ibrahim Sefitagić iz Prizrena, koji su uhapšeni u policijskoj akciji "Jug 1" u petak su predati Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor.

U akciji, koju je policija izvela u četvrtak u Kozarskoj Dubici,  oduzeto je 1,1 kg heroina, dva vozila BMW i feton, manja količina novca, kao i drugi predmeti koji će moći poslužiti u daljoj istrazi.

Kako saznajemo Hadžipašić, zvani Haban, je već osuđivan zbog droge. Prema našim saznanjima, on je već godinama u sukobu sa zakonom, pa je tako osuđivan i zbog trgovine ljudima, odnosno šverca državljana Albanije. Uhapšeni Ibrahim Sefitagić je, navodno, koristio falsifikovana hrvatska dokumenta, sa lažnim imenom. Sefitagića se tereti i za krivično djelo falsifikovanje isprave.

Istraga u ovom predmetu rezultat je višemjesečne istrage pripadnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS koja se vodila pod nadzorom okružnih javnih tužilaštava Banjaluka i Prijedor, a ostvarena je i saradnja sa pripadnicima MUP-a FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije