Hronika

Dvojac uhapšen zbog krađe automobila

Dvojac uhapšen zbog krađe automobila
Foto: Ilustracija | Dvojac uhapšen zbog krađe automobila

SARAJEVO – Federalna policija uhapsila je na području opštine Novi Grad Sarajevo M.S. iz i Zenice i S.S. sa područja Sokoca koji su osumnjičeni za teške krađe iz oblasti auto-kriminala.

Naime, policijski službenici Federalne uprave policije policije su juče i danas u koordinisanim aktivnostima sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskim, Zeničko-dobojskim i Srednjobosanskoim kantonom poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju identifikovanja lica koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela "Teška krađa",  u vezi sa krivičnim djelom "Pomaganje učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela".

"Identifikovana su i lišena slobode dva lica koja se dovode u direktnu vezu izvršenja pomenutih krivičnih djela i to lica M.S. iz Zenice i  S.S. sa područja opštine Sokolac, a koji su identifikovani kao višestruki povratnici u izvršenju krivičnih djela iz oblasti autokriminala", saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Takođe, na licu mjesta su pronađena i dva putnička motorna vozila koja su ukradena u ranijem vremenskom periodu i to škoda oktavia sa područja Zenice i golf 5 sa područja Kaknja.

"Imenovani su kriinalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije te im se na teret stavlja veći broj putničkih motornih vozila novije proizvodnje, a posebno vozila VW golf 7 i škoda oktavia, čime su za sebe stekli enormnu protivpravnu imovinsku korist, a vlasnicima pričinili veću materijalnu štetu", naveli su iz FUP-a.

Policijski službenici ove Uprave policije će u saradnji sa naprijed navedenim Ministarstvima unutrašnjih poslova nastaviti rad na pronalasku i drugih ukradenih putničkih motornih vozila kao i lica koja se mogu dovesti u blisku vezu izvršenja krivičnih djela iz oblasti auto-kriminala.

Uhapšeni su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije