Hronika

Dvojcu iz Tuzle 50 godina robije zbog ubistva

Dvojcu iz Tuzle 50 godina robije zbog ubistva
Foto: Ilustracija | Dvojcu iz Tuzle 50 godina robije zbog ubistva

TUZLA - Vrhovni sud FBiH potvrdio je presudu Kantonalnog suda Tuzla i donio osuđujuću pravosnažnu presudu za Fehima Zulića (35) iz Tuzle, te mu je izrečena jedinstvena kaznu zatvora u trajanju od 31 godine zbog saučesništva u ubistvu Seada Hajdarevića.

Ubistvo je počinjeno na okrutan način u Tuzli u novembru 2016. godine, te zbog krivičnih djela oduzimanje tuđe pokretnine i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

U aprilu 2018. godine, zbog ubistva Hajdarevića, donesena je i pravosnažna presuda za saučesnika Nerima Mulasalihovića (48), takođe nastanjen u Tuzli, i izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 19 godina.

Optužnicom ovog  Tužilaštva su se Zulić i Mulasalihović teretili da su tokom noći 21. novembra 2016. godine maskirani ušli u kuću Hajdarevića u tuzlanskom naselju Bare, napali ga i  zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, pri čemu je Zulić koristio i dršku pištolja. Potom su ga vezali i nastavili udarati, te je Hajdarević preminuo od posljedica povrijeđivanja.

Nakon toga su otuđili njegov automobil, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije