Hronika

Dvostruka tragedija u porodici Bešić u Brčkom: Starca izdalo srce pa mu umro i brat

Dvostruka tragedija u porodici Bešić u Brčkom: Starca izdalo srce pa mu umro i brat
Foto: N.N. | Dvostruka tragedija u porodici Bešić u Brčkom: Starca izdalo srce pa mu umro i brat

BRČKO - Braća Osman (87) i Fehim Bešić (79), čija su tijela juče pronađena u kući u Brčkom, umrla su prirodnom smrću.

To je, kako je potvrđeno "Nezavisnim", utvrđeno obdukcijom, koja je danas urađena po nalogu Tužilaštva Brčko distrikta.

"Jedan od njih preminuo je od posljedica srčanog udara prije četiri do pet dana. Drugi, koji je bio nepokretan, preminuo je dva dana kasnije, najvjerovatnije od posljedica upale pluća", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Iako se sumnjalo da je njihova smrt nastupila gušenjem plinom, rezultati obdukcije su, dakle, pokazali da trovanja nije bilo.

Brčaci kažu da se pokretni brat već duže vrijeme brinuo o nepokretnom te da su tijela pronađena u ponedjeljak popodne u kući u brčanskom naselju Broduša, u Sarajevskoj ulici.

Ranije su iz policije potvrdili da u prostorijama u kojima su pronađeni nema tragova borbe odnosno da ništa ne ukazuje na nasilnu smrt.

Petar Lazarević, zamjenik šefa Operativno-komunikacionog centra policije Brčko distrikta, rekao nam je da su komšije prijavile kako su primijetile da već tri dana muškarci nisu izlazili iz kuće, a da je sve vrijeme svjetlo u kući bilo upaljeno.

"Slučaj je prijavljen u ponedjeljak, nešto poslije 15 časova. Policajci su izašli na mjesto događaja i u kući zatekli tijela dvojice muškaraca. Doktor je pregledao tijela i na njima nema tragova nasilja", rekao je Lazarević.

Komšinica Bešića ispričala je da su se braća u posljednje vrijeme čudno ponašala, ali da nisu pili.

"Osman je slomio kuk. Znam da ima kćerku i sina u Australiji, te još jednog sina u nekom staračkom domu, dok se Fehim nikada nije ženio. Nisu izlazili mnogo iz kuće. Kuća je izgledala neuredno", rekla je komšinica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije