Hronika

Janjuz bio pijan i kad je udario dječaka, prijeti mu otkaz u NS RS

Janjuz bio pijan i kad je udario dječaka, prijeti mu otkaz u NS RS
Janjuz bio pijan i kad je udario dječaka, prijeti mu otkaz u NS RS

KOZARSKA DUBICA - Branislav Janjuz (44), zvani Pići, vozač Slobodnog demokratskog srpskog kluba u NS RS, koji je u Kozarskoj Dubici sredinom februara službenom škoda oktavijom udario dječaka, u momentu izazivanja te nezgode bio je pijan, otkrivaju "Nezavisne".

Štaviše, kako nezvanično saznajemo, nije riječ o zanemarivoj količini alkohola u organizmu, već o oko dva g/kg!

Navodeći njegove inicijale, iz CJB Prijedor nam je potvrđeno da će nakon kompletiranja predmeta protiv njega Osnovnom sudu u Kozarskoj Dubici biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

"Kriminalističko-tehničkim vještačenjem utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu lica B.J. u momentu izazivanja saobraćajne nezgode", navela je Zvezdana Alendarević, portparol CJB Prijedor.

Da nevolja bude veća, Janjuzu je već, i to sudskom presudom, bilo zabranjivano da vozi. Razlog je ranija saobraćajna nezgoda koju je izazvao u stanju teškog pijanstva - imao je 2,21 promil alkohola u krvi.

Naime, u pravosnažnoj presudi Osnovnog suda u Prijedoru, koja je u posjedu "Nezavisnih", piše da je proglašen krivim što je 22. avgusta 2014. godine u Kozarskoj Dubici prouzrokovao saobraćajnu nezgodu upravljajući i tada službenim, ali taj put opštinskim vozilom - folksvagen pasatom.

Novi problem nastaje 11. februara ove godine, kada je oko 19.35 Policijskoj stanici Kozarska Dubica prijavljeno da je povrijeđen trinaestogodišnjak, dok je vozač koji je prouzrokovao nezgodu otišao s lica mjesta.

Istog dana pronađen je Janjuz, koji je, dakle, upravljajući službenom škodom, i to subotom naveče, udario dječaka koji je bio na biciklu.

Izvor "Nezavisnih" iz policije ranije je potvrdio da, pošto je Janjuz naknadno pronađen, nije rađeno alko-testiranje, već je uzet uzorak krvi da se utvrdi da li je bio pijan, a što je sada i utvrđeno.

Darko Banjac, šef Slobodnog demokratskog srpskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NS RS), u izjavi za "Nezavisne" potvrdio je da Janjuzu prijeti otkaz.

"On radi za NS RS i slijedi procedura. Da li će ostati da radi - to je veliko pitanje. Vjerovatno će doći do raskida ugovora i da on od 31. marta više neće raditi u NS RS", rekao je Banjac.

Janjuz, koji se juče nije javljao na naše pozive, ranije je tvrdio da prije nezgode koju je imao 11. februara nije pio alkohol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije