Hronika

Eksplodirao uređaj u Kantonalnoj bolnici u Bihaću

Eksplodirao uređaj u Kantonalnoj bolnici u Bihaću
Foto: N.N. | Eksplodirao uređaj u Kantonalnoj bolnici u Bihaću

BIHAĆ - Na Odjelu za mikrobiologiju Kantonalne bolnice u Bihaću danas se oko 11 sati dogodila eksplozija u kojoj, na sreću, nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena određena materijalna šteta.

U MUP-u USK su potvrdili kako su obaviješteni o ovome događaju te da je njihova ekipa obavila uviđaj tokom kojeg je ustanovljeno da je eksplodirao uređaj koji se koristi za sterilizaciju medicinskih instrumenata i alata principom vodene pare.

"Ono što je u ovome trenutku izvjesno jeste da se ne radi ni o kakvoj podmetnutoj eksploziji, a prema dosadašnjim rezultatima istrage, ustanovljeno je kako je do svega došlo kada se u funkciju pokušao staviti neki stari aparat koji nije bio certificiran, te se pretpostavlja kako je došlo do kratkog spoja. Na lice mjesta izašao je protivpožarni inspektor koji obavlja uviđaj i nakon toga će se znati više informacija", saopštili su iz policije.

Direktor Kantonalne bolnice Hajrudin Havić potvrdio je kako je došlo do eksplozije te istakao kako je najvažnije da niko nije povrijeđen.

"Eksplozija je razrušila spoljašnji zid, nije velika materijalna šteta, ali je u situaciji u kojoj se sada nalazimo sve problem. Navikli smo da nas ništa ne može zaobići, ali nastavljamo dalje raditi, štetu ćemo sanirati", istakao je Havić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije