Hronika

Eksplozija ispred sarajevske firme "Foto Art": Potraga za bombašem

Eksplozija ispred sarajevske firme "Foto Art": Potraga za bombašem
Foto: Screenshot | Eksplozija ispred sarajevske firme "Foto Art": Potraga za bombašem

SARAJEVO - Policija je pokrenula potragu za bombašem nakon što je, pod okriljem noći, ispred firme "Foto Art" u Sarajevu aktivirana nepoznata eksplozivna naprava.

Vlasnik firme Gordan Memija je medijima potvrdio da se dogodio napad na objekat njegove firme i da je sve prijavio policiji.

Slučaj je, kako je saopšteno, sarajevskoj policiji prijavljen u srijedu u 12.40, odnosno o tome je obaviještena dežurna služba Treće policijske uprave.

Prema snimcima s nadzorne kamere, naprava je postavljena noć ranije u 0.55, a aktivirana je u 3.30.

"U prijavi je navedeno da je ispred objekta u Paromlinskoj ulici, područje opštine Novo Sarajevo, nepoznato lice aktiviralo eksplozivnu napravu", rekli su iz sarajevske policije.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim", dolaskom na mjesto događaja policajci su ustanovili da su usljed detonacije oštećeni stakleni portali firme, kao i vozilo reno, takođe vlasništvo ove firme.

"Povrijeđenih nije bilo", naveli su iz policije.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz MUP-a KS rekli su da policajci nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog slučaja, te identifikaciji i pronalasku napadača.  Kako se saznaje, tokom uviđaja policajci su obišli šire područje u ulici gdje je došlo do eksplozije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije