Hronika

Elvisu Ćustendilu produžen pritvor zbog ubistva Amre Kahrimanović

Elvisu Ćustendilu produžen pritvor zbog ubistva Amre Kahrimanović
Foto: Pixabay/Ilustracija | Elvisu Ćustendilu produžen pritvor zbog ubistva Amre Kahrimanović

TUZLA - Nakon potvrđivanja optužnice protiv Elvisa Ćustendila, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo, pred Kantonalnim sudom u Tuzli održano je ročište za produženje pritvora, te je Ćustendilu produžen pritvor do 10. avgusta ili do nove odluke suda.

Podsjećamo, Elvis Ćustendil (51) iz Tuzle, u to vrijeme službenik Uprave policije MUP-a TK, optužen je da je 7. februara 2024. godine u večernjim satima iz službenog pištolja, pucao u Amru Kahrimanović i usmrtio je.

Kako navode iz Kantonalnog suda u Tuzli, optuženom je produžen pritvor koji može trajati najduže tri godine nakon potvrđivanja optužnice i prije izricanja prvostepene presude, s tim da je sud obavezan svaka dva mjeseca vršiti kontrolu opravdanosti mjere pritvora, tako da po ovom rješenju pritvor optuženom može trajati najduže dva mjeseca.

"Pritvor se produžava zbog težine predmetnog krivičnog djela za koje se optuženi tereti,  a za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, odnosno zbog postojanja razloga iz člana 146. stav 1. tačka d) Zakona o krivičnom postupku FBiH", navode iz Kantonalnog suda u Tuzli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije