Hronika

FUP po nalogu Tužilaštva KS saslušava 27 tužioca Tužilaštva TK

FUP po nalogu Tužilaštva KS saslušava 27 tužioca Tužilaštva TK
Foto: nap.ba | FUP po nalogu Tužilaštva KS saslušava 27 tužioca Tužilaštva TK

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave policije postupajući prema zahtjevu Tužilaštva Kantona Sarajevo, saslušaće danas i sutra skoro sve tužioce i pojedine zaposlene u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona (TK), saznaje "Dnevni avaz".

Radi se o više od 27 tužilaca Tužilaštva TK. Među njima je i zamjenica glavnog tužioca Mirzeta Begić. Ova informacija potvrđena je za "Dnevni avaz" iz FUP-a i Tužilaštva KS.  Njihovo saslušanje počelo je jutros u pola devet. Već su u prostorijama FUP-a, kako saznaje sarajevski medij, četiri tužiteljke.

Tako je danas planirano saslušanje, osim tužiteljke Begić i tužioca Nihada Halilčevića, inače šefa Odsjeka za kriminal i korupciju, i Jasmine Mujezinović, Lejle Gazibegović-Begović, Dražena Milićevića, Saše Erakovića...

Zakazano je i saslušanje tužioca Dalibora Bingasa te još desetine tužilaca.

Nezvanično, istraga je u vezi sa postupanjem Kolegija tužilaca TK. Tačnije, o tome ko je iz kojeg predmeta morao biti izuzet, a nije bio. Navodno, ova saslušanja imaju veze s istragom koja se odnosi na državnog poslanika Envera Bijedića.

Ove tužioce prijavio je jedan njihov kolega. Tako će za dva dana FUP saslušati kompletno Tužilaštvo TK.

Iskaz daje i daktilografkinja

Iskaze će dati skoro svi osim glavnog tužioca Tomislava Ljubića i Ćazima Serhatlića.

Među pozvanim radnicima da daju iskaz je i portparol Tužilaštva Admir Arnautović. Iskaz će dati i daktilografkinja Suzana Kahrimanović, kao i šefica pisarnice Sabina Imamović.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije