Hronika

Feraget: Tužilaštvo će zatražiti jednomjesečni pritvor za Dragičevića

Feraget: Tužilaštvo će zatražiti jednomjesečni pritvor za Dragičevića
Foto: Arhiva | Feraget: Tužilaštvo će zatražiti jednomjesečni pritvor za Dragičevića

SARAJEVO - Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića, koji je jutros uhapšen, rekao je kako ima informacije da će Okružno tužilaštvo zatražiti pritvor za Davora Dragičevića u trajanju od 30 dana.

“Policija ga može zadržati 24 sata i mislim da se radi o zloupotrebi službenih ovlaštenja. Nakon toga će biti predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka”, rekao je Feraget.

Dodaje kako se Davor dobro osjeća.

“Ja sam mu već rekao da sam sutra u Banjaluci. Dobro se osjeća, a meni je drago što se nije puno uzbudio. Bio je spreman. Ovo je stresna situacija kako za njega i njegovu porodicu, tako i za kompletnu javnost u BiH. Ovo je jedna konfuzija, jer očigledno postoje ljudi koji čitaju zakone, ali ga ne razumiju. Davor Dragičević protestuje zato što nisu otkrivene ubice njegovog sina. Jasno je ko su ubice”, rekao je Feraget za BHT i dodao kako je Davor uhapšen pod optužbom za ugrožavanje bezbjednosti.

Feraget ističe kako elemenata za ovo krivično djelo nema, te da postoje informacije da u akciji učestvuju i specijalci koji nisu iz MUP RS. Navodi da policijske stanice Centar i Lauš nisu uhapsile Davora Dragičevića. Dodao je i kako nije jasno zašto je uhapšen Davor, ali da vjeruje da je razlog uklanjanje spomenika Davidu Dragičeviću s Trga Krajine.

“Mislim da se šalje jedna ružna poruka. Zakon se primjenjuje selektivno. Apelujem na razum i vjerujem da imamo snage da shvatimo da smo svi potpuno jednaki pred zakonom. Došlo je vrijeme da smo svi jednaki pred zakonom. Ovdje postoje organizirane grupe u kojima su pojedini policajci i tužioci koji ne žele da provode zakone i istragu”, rekao je Feraget.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije