Hronika

Fizički obračun u naselju Stup, povrijeđen državljanin Alžira

Fizički obračun u naselju Stup, povrijeđen državljanin Alžira
Foto: N.N. | Fizički obračun u naselju Stup, povrijeđen državljanin Alžira

SARAJEVO - U sarajevskom naselju Stup, u Ulici Munira Gavrankapetanovića, došlo je do fizičkog obračuna između više osoba.

Kako nam je N1 potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo prijavljeno je narušavanje javnog reda i mira. Intervenisale su i policija i hitna pomoć.

Do incidenta je došlo u 19.50.

"Oko 19.50 dobili smo dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Ulici Munira Gavrankapetanovića, naselje Stup. Jedno lice je povrijeđeno", potvrđeno je za N1 iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS potvrdio je da je državljanin Alžira prevezen na Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, gdje mu se ukazuje pomoć i utvrđuje stepen povreda.

Incident se dogodio u blizini zgrade u kojoj je nedavno provedena akcija MUP-a KS, gdje je u jednoj kući pronađeno 154 migranta, koji su boravili u privatnom objektu koji ne posjeduje dozvolu za pružanje usluga smještaja.

Stanovnici ovog dijela grada već duži vremenski period upozoravaju da u njihovom naselju defiluje stotine migranata. I ranije su govorili kako su bili svjedoci svakodnevnih tuča, galame, nasilnog ponašanja, nesnosnog mirisa, bacanja smeća, krađa, oštećenja imovine okolnih radnji i kuća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije