Hronika

Gajić: Nisam Kruniću rekao da se raspituju o njemu jer su prijetili mojoj porodici

Gajić: Nisam Kruniću rekao da se raspituju o njemu jer su prijetili mojoj porodici
Foto: NN arhiva/Velibor Tripić | Gajić: Nisam Kruniću rekao da se raspituju o njemu jer su prijetili mojoj porodici

BANJALUKA - Ponavljam žao mi je što je ubijen Slaviša Krunić i što nisam prijavio da se Željko Kovačević raspituje o njegovom kretanju, nisam znao zašto šta će se desiti, a rečeno mi je da ako kažem ode glava meni i mojoj porodici, rekao je danas na suđenje Rodoljub Gajić, bivši radnik “Sector sekjuritija” koji je optužen za pomaganje u ubistvu Krunića vlasnika te firme.

On je u banjalučkom Okružnom sudu ispričao da  Kovačevića dugo poznaje te da mu je ispričao određene podatke o kretanju svog poslodavca i njegovom obezbjeđenju, tvrdeći da nije znao da će Krunić biti ubijen, ali da mu je Kovačević rekao  "ne smiješ nikom ovo da kažeš jer ode glava i tebi i meni i porodicama".

Tvrdi da ne zna ko je Kovačeviću bio prijetnja niti zašto mu trebaju te informacije, a da optužene u ovom slučaju Emilia Baldu i Benedija Đukanovića ne poznaje od ranije.

Takođe je rekao da je Kovačević iz njegovog kraja i da je od njega posudio 700 maraka te da mu je dio vratio, a ostatak i kamatu je planirao vratiti.

Kako navodi bio je iznenađen kada je saznao za zločin, a tog dana nije radio jer je mijenjao smjenu.

Na pitanje sudije zašto Kruniću nije rekao da se Kovačević raspituje o njemu Gajić kaže da to nije uradio zbog prijetnji njegovoj porodici kao i "da je reagovao, možda ga danas ne bi bilo".

Gajić je rekao da je bio obezbjeđenje Krunićevoj supruzi, a od svojih kolega  nije tražio dodatne informacije o Krunićevom kretanju, a da je znao samo one navike Krunića "koje svi znaju".

"Nisam pomišljao da mu kažem, a kada sam shvatio da mu se nešto moglo desiti, već mi je stigla prijetnja", rekao je Gajić.

Na pitanje sudije, zašto nakon ubistva Krunića, kada je i Kovačević već bio ubijen, nije rekao svoja saznanja organima gonjenja Gajić kaže da je "trebalo da kaže, ali jednostavno nije".

"Bilo mi je neprijatno tad kad se sve desilo. Rekao bi kasnije ali eto tad mi je bilo neprijatno. Trebao sam, pokajao sam se što nisam", rekao je on.

Gajić je takođe ispričao da da je prilikom ispitivanja u Upravi za organizovani i teški kriminalitet bio poligrafski ispitivan ali mu nisu rekli rezultate, a naveo je da mu je tada prijećeno.

"Inspektori Mladen Milovanović i Milan Ospić kao i još jedan inspektor su mi prijetili da ću dobiti 20 godina robije, ako ne kažem da li sam učestvovao ili izvršio ubistvo, prijetili su mi da će mi Centar za socijalni rad oduzeti djecu, kao i da će mi supruga ostati bez posla", rekao je Gajić.

Povezana vijest: Gajić: Rekao sam Kovačeviću kada će Krunić biti u vikendici

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije