Hronika

Glavni pretres za ubistvo Krunića 24. februara

Glavni pretres za ubistvo Krunića 24. februara
Foto: Vladimir Stojaković | Glavni pretres za ubistvo Krunića 24. februara

BANJALUKA - Glavni pretres u slučaju ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog radnika obezbjeđenja Žarka Pavlovića te ranjavanja Gorana Ilića zakazan je za 24. februar, a biće saslušana četiri svjedoka.

Marinko Brkić, advokat optuženog Rodoljuba Gajića, rekao je da je pogrešna odluka suda što je pretpretresno ročošte bilo zatvoreno za javnost.

U ovom slučaju optuženi su Benedi Đukanović (42), Emilio Baldo (53) i Rodoljub Gajić (35), koji su danas dovedeni u Okružni sud Banjaluka na pretpretresno ročište.

Optužnica Đukanovića i Baldu tereti da su organizovali zločin zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je nastradao u razmjeni vatre 22. aprila prošle godine, u noći kada je ubijen Krunić i njegov pratilac u blizini njegove kuće u Glamočanima kod Laktaša.

Rodoljuba Gajića, koji je bio zaposlen u "Sektor Sekjuritiju" i bio lično obezbjeđenje Krunićeve supruge i djece, terete za pomaganje u izvršenju ubistva.

Prema optužnici, Đukanović, Baldo i ubijeni Kovačević su izvršenje zločina dogovarali i pripremali od početka 2019. godine  do 22. aprila  na području opštine Laktaši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije