Hronika

Glumio da puca na džamiju kod Gradiške: Identifikovan muškarac koji je uznemirio građane

Glumio da puca na džamiju kod Gradiške: Identifikovan muškarac koji je uznemirio građane
Foto: Screenshot / Facebook | Glumio da puca na džamiju kod Gradiške: Identifikovan muškarac koji je uznemirio građane
NN, Srna

GRADIŠKA - Policijski službenici Policijske uprave Gradiška nakon saznanja objavljenih na društenim mrežama koja su prenesena i u sredstvima javnog informisanja, a nisu prijavljena policiji, identifikovali su muškarca koji je juče u večernjim satima ispred džamije u mjestu Obradovac, Gradiška, izazvao uznemirenost građana.

Kako piše "Srna", u toku je rad na utvrđivanju prekršajne ili krivične odgovornosti, kao i eventualno drugih učesnika, a po utvrđivanju činjeničnog stanja biće preduzete zakonom predviđene mjere i radnje prema počiniocima.

U Policijskoj upravi Gradiška je rečeno da osuđuju svaki vid ispoljavanja netrpeljivosti, uvredljivih sadržaja i nasilničkog ponašanja, te pozivaju građane da se suzdrže od ovakvog ili sličnog ponašanja.

Na Facebook stranici "Dzemt Obradovac" i u medijima objavljen je video snimak sa nadzorne kamere na džamiji, a na kojem se vidi kako muškarac zaustavlja vozilo ispred ovog vjerskog objekta, izlazi iz auta i pretvara se da puca iz vatrenog oružja.

Ovaj potez izazvao je uznemirenost građana na društvenim mrežama, ali incident niko nije prijavio policiji. Snimak je ubrzo i obrisan.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije