Hronika

Godina zatvora zbog pljačke kladionice

Godina zatvora zbog pljačke kladionice
Foto: N.N. | Godina zatvora zbog pljačke kladionice

​NOVI TRAVNIK - Kantonalni sud u Travniku osudio je dvadesettrogodišnjeg Ajdina Jusića iz Bugojna na godinu dana zatvora jer je prijeteći nožem od radnice sportske kladionice u Bugojnu oteo oko 920 KM pazara.

Prema presudi, Jusić je 26. juna prošle godine oko 12.30 došao do kladionice "Bet Live", koja se nalazi u blizini autobuske stanice, u vrijeme kada se u sportskoj kladionici nije nalazio niko. Kako se navodi u presudi, prišao je pultu gdje se nalazila radnica Indira Opardija i rekao joj: "Daj pare, misli na dijete". Kada mu je odgovorila da nema para, uhvatio ju je za rame i nožem koji je držao u ruci zaprijetio da će je napasti govoreći: "Daj pare, misli na ono dijete", a radnica je bila preplašena.

"Podigao je kasu i uzeo oko 924 KM koje su se nalazile u koverti, potom izašao iz kladionice s novcem i uputio se u nepoznatom pravcu", dodaje se u presudi.

Od njega je presudom oduzeta i imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 50 KM.

"Optuženi se djelimično oslobađa od obveze naknade troškova kaznenog postupka koji se odnose na obvezu plaćanja nagrade i nužnih izdataka postavljenog branitelja, dok se istovremeno obvezuje na plaćanje troškova kaznenog postupka koji se odnose na naknadu i nagradu vještaku neuropsihijatru u visini od 270 KM, kao i na ime paušala u iznosu od 100 KM", dodaje se u presudi.

Takođe je navedeno da je Jusić lošeg imovinskog stanja. Radio je, kako je navedeno, kao kuvar, a povremeno je odlazio na sezonske poslove u Austriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije