Hronika

Gorjela roštiljnica u centru Trebinja - drugi put u dvije godine

Gorjela roštiljnica u centru Trebinja - drugi put u dvije godine
Foto: Facebook / Teritorijalna vatrogasna jedinica Trebinje | Gorjela roštiljnica u centru Trebinja - drugi put u dvije godine

TREBINJE - Požar u roštiljnici "Leskovački roštilj", vlasništvo porodice Gurović, izbio je u utorak ujutro oko 7 časova u centru Trebinja, u neposrednoj blizini Gradskog parka i zgrade Elektroprivrede RS, ali je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca oštećen samo krov.

Iako se u okolini roštiljnice nalazi još nekoliko sličnih malih uslužnih objekata, u požaru, srećom, niko nije stradao, niti je bilo materijalne štete na susjednim objektima, jer su dim primijetili radnici kada su došli na posao.

Požar je, prema riječima komandira Vatrogasne jedinice Trebinje Zdravka Kašikovića, izbio na dimnjaku, a pretpostavlja se da ga je prouzrokovala nakupljena masnoća, dok je njegovo širenje pospješila neadekvatna izolacija.

"Sreća je što se roštIljnica nalazi u centru grada i što je u blizini i Vatrogasni dom, pa smo mogli brzo intervenisati, tako da je samo krov oštećen, ali je potrebno uraditi bolju izolaciju kako do ovakvih stvari ne bi ponovo dolazilo, jer smo prije nepune dvije godine intervenisali na istom ovom objektu, gdje je takođe stradao krov", kaže Kašiković.

Sin vlasnika roštiljnice Milan Gurović kaže da je požar bio malih razmjera, te da je odmah u začeku saniran zahvaljujući činjenici da je blagovremeno primijećen i da su se vatrogasci "stvorili" na licu mjesta bukvalno za pet minuta.

"Krov ćemo odmah danas sanirati, Tako da se roštiljnica otvara sutra, jer nema tu puno štete", kazao je Gurović.

Iako je sličan požar izbio prije dvije godine na istoj ovoj roštiljnici, vlasnici ni tada, ali ni ovoga puta nisu posumnjali da ga je neko podmetnuo, a budući da nema ni povrijeđenih, ni materijalne šete koja je nanesena drugima, ni u policiji nije evidentirano nikakvo krivično djelo po ovom pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije