Hronika

Gorjeli dokazi u banjalučkom Osnovnom sudu

Gorjeli dokazi u banjalučkom Osnovnom sudu
Gorjeli dokazi u banjalučkom Osnovnom sudu

BANJALUKA - U zgradi Osnovnog suda u Banjaluci noćas je izbio požar koji je izazvao više eksplozija, jer je u prizemnoj prostoriji Suda, gdje se nalazio dokazni materijal, bilo oružja i neeksplodiranih ubojnih sredstava.

Kako je saopšteno iz Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske /RS/, ove eksplozije nisu prouzrokovale ljudske žrtve, ali su otežavale gašenje požara.  

Do požara je došlo u 3.51, a ugašen je u 6.06 časova. U gašenju požara učestvovalo je 14 vatrogasaca Profesionalne vatrogasne brigade Banjaluka, sa četiri  vatrogasna vozila.

Materijalna šteta nije utvrđena, a tim Republičke uprave civilne zaštite RS za uklanjanje i uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava će, nakon uviđaja, obaviti pregled prostorija u kojima je došlo do požara.

Postoje određene indicije da je požar u Osnovnom sudu Banjaluka možda podmetnut, rekao je novinarima portparol Suda Miron Bjelovuk.

„Najviše štete načinjeno je u prostoriji za čuvanje dokaza, u okolnim prostorijama su polomljeni prozori, svuda ima gareži, ali Sud je u funkciji i suđenja se obavljaju", precizirao je portparol.

Na novinarsko pitanje kako će uništavanje dokaza u ovom požaru uticati na sudske procese koji su u toku Bjelovuk je rekao da to može procijeniti samo predmetni sudija.

U požaru koji je rano jutros lokalizovan nema povrijeđenih, a uništena je prostorija za čuvanje dokaza u krivičnim postupcima.

Među dokazima je bilo oružja, municije i droge, kao i falsifikovanih isprava.

Tokom požara izbilo je i nekoliko detonacija.   

Predsjednik Osnovnog suda Banjaluka Milan Tegeltija najavio je da će se u 12.00 časova obratiti novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije