Hronika

Sa 3,24 promila nosio pušku i napao Banjalučanina

Sa 3,24 promila nosio pušku i napao Banjalučanina
Foto: Ilustracija | Gradiščanin uhapšen nakon prijetnji puškom

GRADIŠKA - Policija iz Gradiške uhapsila je Mladena B. (62) iz ovog grada koji je sa 3,24 promila alkohola u krvi nosio pušku i verbalno napao Banjalučanina N.D (45) koji je obrađivao njivu u mjestu Bistica.

Kako saznajemo, dvojica muškaraca se ne poznaju od ranije, a tokom vikenda, prilikom rada na parceli koju je zakupio, Banjalučaninu je prišlo tada nepoznato lice koje je nosilo pušku i počelo da ga ispituje, otkud tu i šta radi na toj njivi.

"Banjalučanin je vidio da je muškarac pijan i da ima pušku, pa mu je oteo oružje i pozvao policiju, jer ga nije poznavao i nije bio siguran šta mu može pasti na pamet da učini", rekao je izvor Nezavisnih.

"Policijskoj stanica Gradiška, oštećeni je prijavio da mu je u mjestu Bistrica, grad Gradiška u subotu oko 16.20 časova, nepoznato muško lice upućivalo prijetnje vatrenim oružjem – puškom", potvrdili su iz policije.

Ističu da je policija identifikovala a zatim i uhapsila M.B. iz Gradiške kojem je oduzeta puška.

Ono što je iznanadilo policijske službenike je količina alkohola koju je popio, jer je kako saznajemo, alkotestitanjem utvrđeno da je nosio oružje sa sa 3,24 g/kg alkohola u krvi.

Tereti se za ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

"O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lice nakon ispitivanja otpusti na slobodu, a da se protiv istog u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima", naveli su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije