Hronika

Graničar osumnjičen da je uzeo novac i pustio osobe sa zaraženog područja u BiH

Graničar osumnjičen da je uzeo novac i pustio osobe sa zaraženog područja u BiH
Foto: N.N. | Graničar osumnjičen da je uzeo novac i pustio osobe sa zaraženog područja u BiH

SARAJEVO - Pripadnik Granične policije BiH na prelazu Brčko uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

"Ova osoba uhapšena je juče zbog sumnje da je u nedjelju, 15. marta, u poslijepodnevnim časovima omogućila nezakonit ulazak u BiH za tri osobe koje su dolazile sa područja s kojeg je zabranjen ulazak u BiH zbog virusa korona, mada im je trebalo izdati rješenje o odbijanju ulaska ili su trebali biti smješteni u samoizolaciju", saopšteno je iz Granične policije BiH.

Istragom je utvrđeno da je granični policajac na prelazu Brčko zahtijevao i primio dar kako bi, protivno propisima, propustio u BiH tri osobe koja su doputovala iz Hrvatske, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ove osobe su u efikasnoj operativnoj akciji od Granične policije BiH i policijskih službenika Brčko distrikta pronađena, locirana i izolovana, čime su spriječene veće posljedice navedenih nezakonitih aktivnosti.

Osim pretresa osumnjičenog policijskog službenika, pretresane su i službene prostorije na graničnom prelazu Brčko koje je koristio.

Pripadnik Granične policije BiH tokom dana biće priveden u Tužilaštvo BiH gdje će biti ispitan, nakon čega će Sudu BiH biti upućen prijedlog za određivanje mjera pritvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije