Hronika

Pratite nas na Google news

Graničari u Gacku spriječili krijumčarenje droge, Crnogorac pobjegao

Graničari u Gacku spriječili krijumčarenje droge, Crnogorac pobjegao
Foto: N.N. | Graničari u Gacku spriječili krijumčarenje droge, Crnogorac pobjegao
Srna

SARAJEVO - Pripadnici trebinjske Jedinice granične policije i Policijske uprave Trebinje spriječili su na području Gacka krijumčarenje 10 kilograma marihuane, koja je pronađena tokom kontrole vozila pasat crnogorskih registarskih oznaka.

Iz Granične policije BiH saopšteno je da je automobil kontrolisan sinoć na sporednom putu iz Ravnog prema Gacku, te da je vozač pasata, crnogorski državljanin A.A. (34), pobjegao u pravcu Crne Gore nepreglednim kršovitim terenom.

Pregledom pasata službenici su otkrili 12 paketa opojne droge ispod sjedišta, u podvozju i u branicima, zbog čega će pripadnici Jedinice granične policije Trebinje podnijeti Tužilaštvu BiH izvještaj protiv državljanina Crne Gore zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama.

"Opojna droga, vozilo, dva mobilna telefona i drugi predmeti biće predati Sudu BiH. Aktivnost na sporednom putu iz Ravnog prema Gacku, tokom koje je spriječeno krijumčarenje narkotika, rezultat je zajedničkog rada službenika Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske", navedeno je u saopštenju.

Iz Granične policije BiH poručuju da na istoku i sjeveroistoku BiH imaju podršku 124 službenika iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Agencije za istrage i zaštitu BiH i MUP-a Republike Srpske, koji su u koordinaciji pripadnika Granične policije BiH angažovani u nadzoru graničnog pojasa s ciljem sprečavanja ilegalnih migracija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije