Hronika

Greškom uništio pasat Srebrenke Golić

Greškom uništio pasat Srebrenke Golić
Greškom uništio pasat Srebrenke Golić

BANJALUKA - Policija je uhapsila Mirka Kovačića (24) iz Banjaluke, koji je u nedjelju iza ponoći pajserom polupao automobil pasat u dvorištu porodične kuće Srebrenke Golić, ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, potvrđeno je "Nezavisnim".

Imovina ministarke RS uništena je "greškom",  s obzirom na to da je Kovačić namjeravao polupati automobil vlasništvo B.A., policajca zaposlenog u KPZ Banjaluka na Tunjicama.

Da čitav slučaj bude još tragičniji, automobil koji vozi "prava" meta napada je takođe pasat i ima zadnja tri broja registracije identična kao i automobil parkiran u dvorištu Golićevih.

Osumnjičeni je tokom kriminalističke obrade priznao krivično djelo i preuzeo svu krivicu  na sebe, čime je gotovo oslobodio krivnje trojicu saučesnika koji su se dovezli s njim u automobilu reno klio stranih registarskih oznaka pred kuću Golićeve.

Motiv napada je sukob koji je u subotu uveče kulminirao u jednom od banjalučkih noćnih klubova između Kovačića, koji je prije tri mjeseca izašao iz banjalučkog zatvora, i policajca iz KPZ-a.

"Revoltirani Kovačić je s kolegama prolazio Bulevarom vojvode Stepe Stepanovića i ugledao pasat. Odmah je izašao s pajserom i počeo ga lupati ne znajući da se radi o dvorištu kuće ministarke Srebrenke Golić", objasnio je naš izvor.

Policija do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nije privela sve učesnike napada, a za danas su najavljene detaljnije informacije iz CJB Banjaluka.

Potvrđeno je da će Kovačića teretiti za krivično djelo oštećenje tuđe stvari, za koje je predviđena zatvorska kazna do dvije godine, a procesuira se na zahtjev oštećenog.

Motiv napada sukob policajca i Kovačića u jednom od banjalučkih klubova

"Nezavisnim" je potvrđeno da je u vezu s Kovačićevim napadom dovođen Sveto Janković (29) iz Banjaluke, koji je u septembru 2010. godine osuđen na 13 mjeseci zatvora, jer je pucao na Tatjanu Nišić, ekološkog inspektora i poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS.

Tokom obrade utvrđeno je da je Janković prije napada na imovinu Golićeve napustio društvo u kojem je bio Kovačić.

Radislav Jovičić, ministar unutrašnjih poslova RS, izjavio je danas da "postoje određena saznanja o napadu na imovinu Golićeve".

"Postoje određene informacije i mislim da ćemo ih sutra moći saopštiti javnosti", rekao je Jovičić.

On je naveo da CJB Banjaluka vodi istragu koja se odnosi na ovaj napad i naglasio da će, ukoliko to bude potrebno, Golićevoj biti dodijeljeno obezbjeđenje.

Srebrenka Golić danas je pohvalila MUP RS, naročito CJB Banjaluka, koji je brzo reagovao.

"MUP Srpske štiti sve građane. CJB je efikasno reagovao, inspektori rade svoj posao. Smatram da će  ovaj slučaj veoma brzo biti rasvijetljen", navela je Golićeva.

Veća zaštita za ministre RS

Željka Cvijanović, premijer RS, komentarišući napad na vozilo Golićeve, istakla je da smatra da ministri treba da uživaju veću zaštitu.

Cvijanovićeva će zatražiti da se razmotri situacija i da se vidi na koji način se može obezbijediti zaštita ministrima, jer je neopravdano ovakvo postupanje vandala.

"Ovo je pokazalo ranjivost sistema, na čemu se mora raditi. Mislim da oni koji su to počinili treba da budu privedeni pravdi i da odgovaraju za svoje vandalsko djelo. Naravno da to osuđujem i pozivam nadležne da istraže, dođu do rezultata i sankcionišu one koji su to uradili", kazala je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije