Hronika

Grujićeva odbrana počela s iznošenjem dokaza

Grujićeva odbrana počela s iznošenjem dokaza
Foto: N.N. | Grujićeva odbrana počela s iznošenjem dokaza

BANJALUKA - Odbrana optuženog Nenada Grujića, bivšeg policijskog inspektora kojeg terete za uzimanje 20.000 KM mita od Branislava Vidića, nekadašnjeg direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci, počela je izvođenjem dokaza.

U Okružnom sudu Banjaluka svjedočio je Radivoje Palačković, svjedok odbrane, koji je inače Vidićev pašanac. Za njega je rekao da je veoma loš čovjek i prevarant, koji je od njegovog zeta, kako tvrdi, uzeo 5.000 KM da bi ga zaposlio.

"Nakon što je mom zetu Mirku uzeo pare za posao, otpustio ga je. Želio ga je postaviti za šefa kuhinje i da potpisuje neke sumnjive naloge pa je on to odbio i dobio otkaz", rekao je svjedok. Rekao je da sa Vidićem ne komunicira već deset godina, te ga je nazvao prevarantom koji se lažno predstavljao i kao doktor, ali i kao osoba koja skida crnu magiju.

Iskazu ovog svjedoka je prigovorio tužilac Goran Glamočanin jer smatra da je on u sukobu sa Vidićem kako je sam priznao. Prema njegovim riječima, nije ni za očekivanje da o Vidiću lijepo priča, te da svi možemo naći nekoga ko će o nama nešto loše reći.

Inspektorka Adriana Banika koja je radila sa Grujićem u Odjeljenju za privredni kriminal u PU Banjaluka kazala je da o slučaju "Vidić" nije znala ništa do hapšenja.

Podsjećamo, u ovom slučaju za uzimanje mita bila je optužena i bivša Vidićeva koleginica Jelena Florjan, koja je priznala krivicu i osuđena je na godinu zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije