Hronika

Gruzin ostaje u pritvoru zbog krađe dva miliona u Banjaluci

Gruzin ostaje u pritvoru zbog krađe dva miliona u Banjaluci
Foto: Ljiljana Radić | Gruzin ostaje u pritvoru zbog krađe dva miliona u Banjaluci

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci produžio je pritvor za još dva mjeseca državljaninu Gruzije Noi Tvalabeišviliju (41), osumnjičenom za učešće u krađi oko dva miliona KM od vlasnice mjenjačnice J.Š. iz Banjaluke.

Iz Okružnog suda navode da pritvor osumnjičenom Gruzijancu po ovom rješenju može trajati do 15. avgusta.

Podsjećamo da je državljanin Gruzije uhapšen na sarajevskom aerodromu kao jedan od direktnih izvršilaca i jedan od potencijalnih organizatora pljačke koja se dogodila 14. maja, kada je Banjalučanka J.Š. napadnuta ispred svoje kuće u banjalučkoj Ulici Relje Kneževića.

Tada joj je lopov prišao s leđa dok je bila na kućnom pragu te joj istrgao torbe u kojima je navodno bilo oko dva miliona maraka, nakon čega je pobjegao.

Sumnja se da je grupa Gruzijanaca došla u BiH baš sa ovom namjerom, a na meti su im bili vlasnici mjenjačnica. Pojedini od njih bi, kako se sumnja, dovozili vozila u grad gdje bi izvodili kradu, a zatim su se avionom ili autobusima vraćali u svoju zemlju, dok su drugi članovi, kako se sumnja, imali zadatak da pronađu žrtve i utvrde njihove životne i radne navike. Oni bi ulazili u mjenjačnice i pamtili sve što im je korisno da bi došli do novca.

Kada je konkretno slučaj teške krađe u Banjaluci u pitanju, prije nego što su od vlasnice mjenjačnice ukrali oko dva miliona KM, kako je utvrđeno, seatom su došli u ulicu gdje su je dočekali, u naselju Lauš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije