Hronika

Hadžibegoviću optuženom za uzimanje mita i "Nutele" presuda u petak

Hadžibegoviću optuženom za uzimanje mita i "Nutele" presuda u petak
Foto: Dražan Oskar Pozderović/Arhiva | Hadžibegoviću optuženom za uzimanje mita i "Nutele" presuda u petak

BANJALUKA - Nakon iznošenja završnih riječi tužilaštva i odbrane Tariku Hadžibegoviću, suspendovanom stručnom saradniku banjalučkog Okružnog tužilaštva, kojeg terete da je od Senada Zejnića uzeo 3.500 evra i dvije tegle "Nutele", izricanje presude zakazano je za petak.

Dok republički tužilac Goran Glamočanin tvrdi da je optuženi s direktnim umišljajem uzeo mito od 3.500 evra od Zejnića zbog čega je zatražio od sudskog vijeća Okružnog suda u Banjaluci da ga osudi, odbrana optuženog smatra da je jedina moguća presuda- oslobađajuća. Tužilac tvrdi da svi izvedeni dokazi i svjedoci potvrđuju da je optuženi počinio krivično djelo za koje je optužen.

Kako je naveo i sam svjedok Zejnić je rekao da mu je Hadžibegović tražio i uzeo prvo 500 evra da predmet istrage ne završi u ladici, a kasnije mu uzeo još 3.000 evra i da mu donese iz Austrije dvije tegle eurokrema "jer mu žena to voli".

Branilac optuženog Jasminka Jovišević rekla je da nema dokaza za krivicu, a optužnica ne sadrži obilježje krivičnog djela koje mu je stavljeno na teret.

Smatra da su u ovom slučaju svi dokazi nezakoniti, a između ostalog i nema predmeta u kojem je postupao Hadžibegović kada je po optužnici počinio krivično djelo te smatra da ne može da odgovara za primanje mita jer nema dokaza za to.

Hadžibegovića optužnica tereti da je više puta telefonski razgovarao i sastajao se sa oštećenim u predmetu istrage koju je vodio, te mu prenosio informacije u vezi istrage, a zatim tražio mito. Navodi se da je istragu vodio od 25. marta 2021. godine do 2. novembra 2021. godine u svojstvu službenog lica, kao stručni saradnik Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci. U optužnici stoji da je on 15. oktobra lani od Zejnića tražio i uzeo 500 evra, a 2. novembra iste još 3.000 evra.

Hadžibegović je uhapšen 2. novembra prošle godine nakon što je od Zejnića, koji je bio informator, uzeo mito odnosno označen novac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije