Hronika

Hapšenje u Gradišci: U košnicama pronašli puške i bombe

Hapšenje u Gradišci: U košnicama pronašli puške i bombe
Foto: N.N. | Hapšenje u Gradišci: U košnicama pronašli puške i bombe

​GRADIŠKA - Pripadnici MUP-a Republike Srpske juče su uhapsili starog policijskog znanca Mladena Grbića (43) iz Gradiške, te u šumi u mjestu Jelići pronašli vojno naoružanje i municiju, saznaju “Nezavisne novine" nezvanično.

Prethodno su, kako ističu naši sagovornici, policajci došli do saznanja da se u šumi, u košnicama pčelinjaka koji je napušten, nalazi vojno naoružanje i municija. 

"Utvrđeno je da su te košnice, ali i zemlja gdje se nalaze, Grbićevo vlasništvo", kažu izvori "Nezavisnih novina".

Naši sagovornici dodaju da je pronađeno i oduzeto 13 vojnih automatskih pušaka, ali i 13 ručnih bombi, te tri tromblonske mine.

"Nađen je i namotaj sporogorećeg štapina, dva sporogoređa štapina, kao i više od 2.000 metaka za puške i pištolje", kazali su izvori "Nezavisnih novina”.

Pronašli su policajci i 18 detonirajućih upaljača, 29 puščanih okvira, 25 pištoljskih okvira, ali i optički nišan itd. 

Grbić je, dakle, uhapšen, a potom su pretresene tri lokacije koje koristi, uključujući i vikendicu u Jelićima.

"Tu je pronađeno i oduzeto više od deset led-lampi, kao i četiri sonde za mjerenje nivoa ugljen-dioksida u vazduhu i dva manometra-gas regulatora, kao i literatura o uzgoju i proizvodnji indijske konoplje", kažu naši sagovornici.

I to nije sve. Naime, prema riječima naših izvora,  u kući gdje stanuje Grbić pronađeno je i oduzeto blizu 30 metaka manevarske municije, futrola za pištolj i čahura od manevarskog metka, nišan i slično, ali i kutija sa glavnim kontrolnim uređajem za alarmni sistem, dva ventilatora, šest vreća sa univerzalnim supstratom za rastinje, kao i osam vreća profi supstrata za rastinje.

Vesna Vučić, portparol Policijske uprave Gradiška, potvrdila je da policajci nastavljaju sa preduzimanjem daljih aktivnosti u vezi sa ovim slučajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije