Hronika

Hapšenje u Loparama, pronađen štampač lažnih novčanica

Hapšenje u Loparama, pronađen štampač lažnih novčanica
Foto: Policijska uprava Bijeljina | Hapšenje u Loparama, pronađen štampač lažnih novčanica

BIJELJINA - Prilikom pretresa lokacija koje koriste M. K. i A. M., policija iz Lopara pronašla je štampač i listove sa fotokopiranom prednjom stranom novčanice u apoenu od po 100 KM.

Takođe su pronađene i dvije bombe, a osumnjičene osobe su uhapšene.

Naime,  policija je radom na terenu došla  do saznanja da M.K. posjeduje aparat za izradu lažnih novčanica koje je u ranijem periodu stavljao u opticaj.

Foto: Policijska uprava Bijeljina
Foto: Policijska uprava Bijeljina

"Na osnovu narebe Suda BiH uz nadzor Tužilaštva BiH, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina izvršili su pretresanje kuće  i drugih prostorija koje koriste M.K. i A.M. u mjestu Koraj. Prilikom pretresanja pronađeni su i privremeno oduzeti štampač (kopir i skener), listovi A4 formata sa fotokopiranom prednjom stranom novčanice u apoenu od po 100 KM, novčanice u apoenima od 100KM, kao i ostali predmeti koji se dovode u vezu sa krivotvorenjem novca,te  dvije  ručne bombe", rekli su u PU Bijeljina.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv njih nadležnim tužilaštvima slijedi izvještaj zbog počinjenih krivičnih djela krivotvorenje novca  i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije