Hronika

Hapšenje zbog lažne prijave krađe auto-dijelova

Hapšenje zbog lažne prijave krađe auto-dijelova
Foto: Ilustracija | Hapšenje zbog lažne prijave krađe auto-dijelova

​ISTOČNO SARAJEVO - Policija u Istočnom Novom Sarajevu uhapsila je Fočaka čiji su inicijali D.S. zbog lažnog prijavljivanja krivičnog djela i njegovog sugrađanina M.R. zbog teške krađe, dok intenzivno traga za osobom Đ.V. iz Gacka zbog teške krađe.

D.S. se sumnjiči da je u četvrtak, 16. septembra, lažno prijavio da su mu nepoznati izvršioci na parking-prostoru, u Ulici Nikole Tesle u Istočnom Novom Sarajevu, oštetili automobil golf sedam, iz kojeg su ukrali više dijelova.

Operativnim radom policijski službenici došli su do saznanja da su D.S, M.R. i Đ.V. po prethodnom dogovoru pripremili vozilo za lakšu krađu dijelova, koje su nakon krađe sakrili u kući kod lica sa Pala, čiji su inicijali M.T, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, u petak, 17. septembra, na Palama je izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi M.T. tokom kojeg su pronađeni i oduzeti ukradeni auto-dijelovi. M.T. sumnjiči se za krivično djelo prikrivanje.

Nakon dokumentovanja predmeta nadležnom tužilaštvu će protiv D.S, M.R, Đ.V. i M.T. biti dostvaljen izvještaj za počinjena krivična djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije