Hronika

Vrijeđao konobaricu u Gradišci, napao policajca, pa uhapšen

Vrijeđao konobaricu u Gradišci, napao policajca, pa uhapšen
Foto: Ilustracija | Hrvat vrijeđao konobaricu u Gradišci, napao policajca, pa uhapšen

GRADIŠKA – M.J. iz Stare Gradiške u Hrvatskoj uhapšen je juče u Gradišci u BiH zbog sumnje da je fizički napao policajca u kafiću, navnijevši mu povrede glave, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Naime, kako su naveli, uhapšeni se sumnjiči da je u ugostiteljskom objektu u Ulici Vidovdanska u Gradišci verbalno napao radnicu tog objekta, nakon čega je mu je policijski službenik izdao naređenje da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira.

"Osumnjičeni se na to naređenje oglušio, te fizički napao policijskog službenika, nanijevši mu tjelene povrede u predjelu glave. Daljim preduzimanjem zakonom predviđenih mjera i radnji, utvrđeno je da se radi o licu M.J. iz Stare Gradiške", saopšteno je iz PU Gradiške.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv M.J. za krivično djelo "Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti".

Lice će u toku dana biti predato u nadležnost Ministarstva bezbjednosti, Službe za poslove sa strancima, Terenski centar Banjaluka.

Кrivičnim zakonikom Republike Srpske, za krivično djelo ,"Napad na službeno liceu vršenju službene dužnosti", kojom prilikom je policijski službenik zadobio tjelesne povrede, predviđena je kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Policijska uprava Gradiška osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije