Hronika

Ilegalnim prometom tekstila oštećen budžet BiH za oko 100.000 KM

Ilegalnim prometom tekstila oštećen budžet BiH za oko 100.000 KM
Foto: N.N. | Ilegalnim prometom tekstila oštećen budžet BiH za oko 100.000 KM

BRČKO - U akciji kodnog naziva "Škorpion", u kojoj je uhapšeno 12 osoba, prikupljeni su dokazi da je ilegalnim prometom tekstilne robe u vrijednosti većoj od 500.000 KM oštećen budžet BiH za oko 100.000 KM, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare zamjenik šefa Policije Brčko distrikta Senad Jašarević.

U akciji, koja je po naredbama Tužilaštva i Suda BiH sprovedena na području Brčkog i Bijeljine, tokom pretresa na 11 lokacija pronađena je i i određena količina naoružnja koja će biti dalje korištena kao dokaz u daljem postupku.

Jašarević je naveo da su od 12 uhapšenih, dva lica predata u nadležnost Tužilaštva BiH.

"U nadležnost Tužilaštva BiH danas su predata lica čiji su inicijali C.R. (37) i B.M. (34), oba iz Bijeljine", dodao je on.

Jašarević je rekao i da su, osim ovih 12, privedena još tri lica u službene prostorije brčanske Policije i prema njima su preduzete istražne radnje, nakon čega su pušteni, a prema njima će se primjenjivati procedure u redovnom postupku.

"Istovremeno, kolege iz MUP-a Srbije izvršile su pretrese na svojoj teritoriji, a pronađena je veća količina robe, koja je, najvjerovatnije, bila pripremljena za ilegalno prebacivanje preko granice", dodao je Jašarević.

U akciji "Škorpion" sarađivale su Granična policija BiH i MUP Republike Srpske.

Policija Brčko distrikta u ovoj akciji je angažovala više od 80 svojih pripadnika, MUP Republike Srpske 22, dok je Granična policija učestvovala sa 18 pripadnika.

On je naveo da je jedna od uhapšenih osoba službenik Granične policije čiji su inicijali B.M, prema kojem će biti preduzeti mjere internog postupka zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti, zloupotrebu službenog položaja.

Načelnik Centralne istražne kancelarije Granične policije BiH Fahrudin Ibrić rekao je na konferenciji da će uhapšeni službenik Granične policije biti suspendovan do okončanja sudskog postupka.

Rukovodilac Odjeljenja za borbu protiv terorizma, ekstremizma i istragu ratnih zločina MUP-a RS-a u Policijskoj upravi Bijeljina Branislav Savić istakao je da je akcija provedena uz dobru saradnju sa Policijom Brčko distrikta i Graničnom policijom BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije