Hronika

Imali milionsku zaradu: Razbijen narko-lanac, među uhapšenima i državljani BiH

Imali milionsku zaradu: Razbijen narko-lanac, među uhapšenima i državljani BiH
Foto: Screenshot/5min.at | Imali milionsku zaradu: Razbijen narko-lanac, među uhapšenima i državljani BiH

LINC - Pripadnici Državne kriminalističke policije iz Gornje Austrije uspjeli su da razbiju lanac krijumčara i dilera droge, koji istražuju još od februara, 2023. godine.

U posljednjem privođenju, uhapšeno je osam osoba, među kojima i državljani Bosne i Hercegovine.

Naime, osumnjičeni koji su posljednjih uhapšeni terete se da su prokrijumčarili 44 kilograma droge, od čega 12 kilograma kokaina i 32 kilograma kanabisa. Ulična vrijednost ove droge je sedmocifrena.

Drogu su rasturali na području Ensdorfa, Linca i Velsa, a prodavali su je "na veliko", u kilogramskim količinama. Tokom posljednje akcije, pretreseno je 12 lokacija i privedeno već pomenutih osam osoba.

Najviše osumnjičenih su državljani BiH i Srbije, od kojih su mnogi odmah priznali ono za šta se terete. Inače, drogu u bunkerima su im čuvale maloljetne osobe, koje su je premjeravale i raspračavale.

Austrijski mediji prenose da su bili tako dobro uigrani da su poslovali poput firme. Navodni vođa lanca bio je državljanin Srbije (30), koji je neuspješno nastojao da prikrije trag, stalno mijenjajući stanove u kojima je živio. Koristio je automobile koji nisu bili regitrovani na njega. Ipak, istražioci su uspjeli da mu uđu u trag i razbiju lanac koji je brojao čak 100 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije