Hronika

Imam sletio autom u Vrbas, spasio ga prolaznik

Imam sletio autom u Vrbas, spasio ga prolaznik
Foto: Avaz | Imam sletio autom u Vrbas, spasio ga prolaznik

Zagrepčanin Mario Oreč spasio je prošloga vikenda život Saudinu Lužiću, imamu iz Uskoplja, izvukavši ga iz ledene rijeke Vrbas u koju je sletio njegov automobil nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom, pišu mediji.

Saobraćajna nesreća se dogodila u naselju Pajić polje, a Oreč je, nakon što se vraćao sa sahrane iz okoline Bugojna odakle je porijeklom, bez razmišljanja skočio u nabujalu rijeku, kamenom razbio vjetrobransko staklo i izvukao Lužića koji je bio zarobljen u automobilu.

"U krivini sam izgubio kontrolu nad automobilom i nakon prevrtanja sam sletio u rijeku. Nisam mogao izaći iz auta, krvario sam i bio sam loše. Gospodin Oreč je bez oklijevanja skočio u rijeku i pokušao golim rukama razbiti vjetrobransko staklo i tom prilikom se i sam povrijedio. Uspio je na koncu staklo razbiti kamenom i pomogao mi da izađem iz Vrbasa“, rekao je imam, s prenosi "Avaz".

Lužić je kazao kako samo može zahvaliti Bogu što se Oreč u tom trenutku zatekao na tom mjestu, prenosi Hina.

"Neizmjerno sam mu zahvalan i želim mu sve najbolje u životu. Nadam se da ćemo se vidjeti nekom ljepšom prilikom kada ponovno dođe u rodni kraj", poručio je Saudin Lužić.

Mario Oreč u BiH se zatekao jer je išao na sprovod članu obitelji u rodno Bugojno. Novinarima je kazao kako nije siguran da je baš on spasio život imamu Lužiću, ali je priznao da je bez razmišljanja skočio u hladni Vrbas kako bi spasio čovjeka u nevolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije