Hronika

Pratite nas na Google news

Inspektor iz Banjaluke se posvađao s rodbinom kod Ključa pa zapucao

Inspektor iz Banjaluke se posvađao s rodbinom kod Ključa pa zapucao
Foto: N.N. | Inspektor iz Banjaluke se posvađao s rodbinom kod Ključa pa zapucao
Zlatan Čekić

KLJUČ - U selu Ljubine, kod Ključa, u nedjelju je došlo do pucnjave, u kojoj na svu sreću niko nije povrijeđen.

Prema informacijama koje smo dobili iz MUP-a USK, glavni akter ovog događaja je muškarac koji je kao inspektor zaposlen u MUP-u Republike Srpske u Banjaluci. 

Radi se o osobi koja je porijeklom iz pomenutog sela, a kako saznajemo, razlog pucnjave su neraščišćeni porodični odnosi i svađa do koje je došlo. 

Navodno je pomenuti inspektor rođacima, koji žive u Ljubinama, na korištenje dao zemlju koja je u njegovom vlasništvu, a s obzirom na to da nisu plaćali dogovorenu rentu za njeno korištenje došlo je do svađe. Tom prilikom inspektor je ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u zrak. Zasad nije poznato da li je koristio službeni pištolj ili možda lično naoružanje. 

Po dojavi na lice mjesta izašli su pripadnici Policijske stanice Ključ i intervenisali, nakon čega je inspektor priveden te mu je oduzeto oružje. Ovaj događaj nam je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova USK Nermin Kljajić. 

"O svemu ćemo obavijestiti naše kolege iz MUP-a Republike Spske i vidjećemo kakve mjere će biti poduzete", kratko je prokomentarisao Kljajić. 

U istragu se uključilo i Tužilaštvo USK, koje će odrediti dalje mjere u ovom slučaju, koji ima obilježje krivičnog djela izazivanja opšte opasnosti.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije