Hronika

Inspektor optužen za zloupotrebu

Inspektor optužen za zloupotrebu
Inspektor optužen za zloupotrebu

SARAJEVO - Protiv Predraga Crnogorca, samostalnog inspektora u Graničnoj policiji BiH, podignuta je optužnica koja ga tereti za zloupotrebu položaja, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

Crnogorac je optužen da je zloupotrijebio položaj od januara do maja 2011. godine, kada je bio inspektor za unutarnju kontrolu u Uredu za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Granične policije BiH.

"On je optužen da, kao osoba zadužena za predmet unutarnje kontrole otvoren protiv policijskog djelatnika Granične policije BiH Mladena Primorca, nije poduzeo aktivnosti koje je morao poduzeti sukladno s internim aktima, te nije pokrenuo stegovni postupak i suspenziju Primorca", navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

Naglasili su da je Crnogorac morao suspendovati Mladena Primorca jer je znao da se protiv njega vodi krivični postupak zbog krivotvorenja isprave.

"Na taj način Mladen Primorac, koji je pravomoćno osuđen za kazneno djelo krivotvorenja isprave, nije bio suspendiran te je ostvarivao punu plaću i nadoknade, čime mu je pribavljena nezakonita imovinska korist u iznosu od oko 21.000 KM, za koje je oštećen budžet BiH", naveli su u Tužilaštvu BiH, koje je optužnicu protiv Predraga Crnogorca proslijedilo Sudu BiH na potvrđivanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije