Hronika

Inspektor tvrdi da je prevozio punčevo oružje?

Inspektor tvrdi da je prevozio punčevo oružje?
Foto: N.N. | Inspektor tvrdi da je prevozio punčevo oružje?
Ljiljana Radić

FOČA - Slavko Ivanović (52), policijski inspektor u Policijskoj stanici Rudo, uhapšen je danas nakon što je na graničnom prelazu, u prtljažniku njegovog pasata pronađena veća količina oružja i eksploziva u blizini mjesta Mioče, kod Rudog, saznaju "Nezavisne".

Njega su, kako saznajemo, uhapsili pripadnici Granične policije BiH kada je pokušao ući u zemlju dok je u prtljažniku vozio vojno oružje, municiju i eksplozivna sredstva te ga predali Tužilaštvu BiH.

O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, Područna kancelarija Višegrad, koji je naložio da se predmet ustupi Ministarstvu unutrašnjih poslova RS na dalje postupanje.

U saopštenju Granične policije BiH kratko je saopšteno da su kontrolom pasata bh. tablica, kojim je i upravljao S.I., pripadnici GP BiH otkrili veću količinu vojnog oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Prema saznanjima "Nezavisnih", uhapšeni inspektor tvrdi da oružje i eksploziv koje je prevozio u prtljažniku pripadaju njegovom puncu.

Provjeravaju se njegove tvrdnje da je sve to uzeo iz kuće svog punca, koji živi u blizini, i prevozio prema Rudom.

Inspektor je, kako saznajemo, tokom saslušanja navodno rekao da mu je punac teško bolestan te da ga je punica zamolila da izmjesti oružje iz kuće, zbog čega je sve to stavio u automobil i zaputio se prema Rudom.

Takođe, nezvanično saznajemo da je prilikom granične kontrole i prijavio šta ima u prtljažniku.

On je tvrdio da za većinu toga ima uredno izdate dozvole na ime njegovog punca, ali policija provjerava sve te navode.

Nakon što je MUP RS preuzeo ovaj slučaj, po nalogu Osnovnog suda u Višegradu obavljeni su pretresi kuće Ivanovića, pomoćnih objekata i njegovog automobila.

Kako nam je potvrđeno iz Policijske uprave Foča, tokom pretresa njegove kuće u Rudom pronađena je jedna puška, za koju je imao uredno izdatu dozvolu i koja je dobrovoljno predata.

Inače, policajac je uhapšen u petak oko četiri časa iza ponoći i do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nije mu bilo isteklo 24-časovno zadržavanje te nije bilo poznato da li će biti predloženo dalje zadržavanje.

Riječ je o službeniku za kojeg kolege kažu da je veoma dobar policajac koji nema propusta u karijeri, zbog čega je i unaprijeđen.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije